URBAN JUNGLE

En liten egen oas med växter som ger frukt, mitt i stan, i mitt fönster i min lägenhet. Funkar det? JAJJEMEN!
 
Ja på något sätt har lilla jag som är helt grön inom detta område med odling faktiskt lyckats helt OK måste jag säga. Mina växter, som jag alla har satt ifrån frö/kärna från sådant vi mumsat i oss här hemma, har ju frodats i vår & sommar. Nedan kan ni på bilderna se: chili (har bara ätit röd chili hemma så antar att den gröna chilin snart kommer att svida om till rött). Avocado-planta. 2 olika tomatplantor. I min handflata så ser man dagens lilla skörd, coctailtomater och en minimini-paprika!

Tomater har varit det allra enklaste och tacksammaste att odla. Det har varit enkelt och det har nästan sprutat upp ur jorden. Ett exemplariskt exempel på återbruk av något som annars hade hamnat i soporna men som nu jag kan ha på min macka! 
 
Gör såhär: Hitta en tomat som du tycker smakar gott, skiva den som att du skulle ha den på din macka, men lägg den istället på jord som du fyllt upp i någon typ av krukar, lägg på någon skiva och täck med en halv-en cm jord och vattna lite lätt! Ställ varmt och ljust och snart kommer skott att dyka upp, SÅ häftigt! Sedan när det dykt upp en massa skott så behöver man separera plantorna och plantera om i egen kruka så att den har plats för sina rötter.
 
 
Jag måste ju erkänna att jag nästintill fått moderskänslor för mina plantor och dem är det första jag kollar till när jag kommer hem! :P
 
 
 
 
 
 
 


Elinor
2018-08-20 @ 21:00:55
URL: http://alderbro.se

Grymt att odla själv. Man ska verkligen utnyttja sina fönster.

Svar: Ja verkligen, man blir ju så glad när man lyckas få något att gro ju! :D
consciouslivin.blogg.se
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

CONSCIOUS LIVIN.

> De ska va gôtt o leva <

RSS 2.0