SEMESTER

Okej, så detta med semester på liten budget.
Jag ska inte sticka under stolen med att jag tycker att resa är fantastiskt. Resa är livet skulle jag vilja säga.
Och detta året har jag verkligen upptäckt vilket fantastiskt vackert land vi bor i och vad mycket Sverige har att erbjuda. Man behöver inte resa långt för att bli tagen av dess natur.
 
För mig handlar resandet om kontraster. Att komma hem med nya perspektiv och insikter efter att få testat på nya smaker, känt nya dofter, mött nya människor i nya miljöer.
Att sova i tält på hård mark ena natten, för att sedan komma hem och uppskatta sin mjuka säng ännu mer. Att dricka pulverkaffe utomhus i en soluppgång, för att sedan uppskatta bryggkaffet framför nyhetsmorgon i soffan hemma. Att få lyxa till det och äta ute varje dag i en vecka, för att sedan få kocka hemma och kanske till&med tycka det är gött att sköta om sin egen disk. Ja, kontraster!!
 
Jag vill visa lite bilder där vi tog oss nedåt landet, tältade i en dunge, surfade i solnedgången och fikade på mysiga cafer i gamla lador. Sverige at it's best alltså!
 
 
 
 
 
 

JAG VILL INSPIRERA MERA

 
 
Här hoppas jag att jag kan inspirera en eller två till att leva lite mera. Och med det sagt så behöver det inte behöva innebära att man skall bege sig till andra sidan jorden och hoppa fallskärm från 4000m höjd. Nej nej.. livet har så mycket fint att erbjuda och så mycket häftiga upplevelser att ta del av som finns precis där man redan är.
 
Jag valde för ca 2 år sedan att sluta jobba 100% och har endast jobbat sporadiskt efter det, haft mycket ledig tid och känt efter vad jag verkligen vill göra. Vad blir jag glad av. Med mindre ekonomi men desto mer tid så fick jag verkligen fundera, prioritera och planera för att göra det jag tycker är kul och som får mig att må bra. Sedan dess känner jag att jag inte vill bli fast i ekorrhjulet igen och leva i ett sånt snabbt tempo som gör att jag inte har tid att känna efter.
Att bli medveten om sina val och sin konsumtion (som man måste börja se över när man har mindre ekonomi) gjorde också att jag blev mer och mer mån om miljön och engagerad i miljöfrågor. Jag känner verkligen att det har gett så många bra funderingar och frågeställningar att försöka gå runt på en mindre ekonomi att jag känner att det är något alla borde testa på :D
 
Nu hade jag bara tänkt skriva ett kort inlägg men det har redan misslyckats känner jag.
Men jag sätter punkt här för nu så får jag återkomma mer konkret med dem ändringar jag gjort i mitt liv en annan gång. Hoppas vi hörs!

consciouslivin.blogg.se

Inspiration till ett mer medvetet sätt att leva ett rikt liv på lite tillgångar!

RSS 2.0