JUICE & GIPS

 
Vet ni, mitt besök på vårdcentralen blev inte som jag hoppades. Doktorn var extremt otrevlig och osympatisk, det kändes som att han bara ville bli av med mig. Det resulterade i att jag ringde en privatklinik och pungade ut 1000spänn bara för att få beskedet att jag har, i princip svamp i ansikte och hårbotten. Sorry, jag vet att det inte låter alls trevligt. Men jag fick lite diverse salvor och lösningar utskrivna och det har redan blitt så mycket bättre! Halleluja! SÅ underbart att få bukt på sina problem som man gått och dragit på alldeles för länge. Jag har haft utslag som kommit och gått sedan i våras. Jag som är starkt emot mediciner och kemiska läkemedel har testat mig fram med naturliga grejer. Men denna gång fick jag erkänna mig besegrad av det icke-naturliga sättet att försöka komma till bukt med detta.
 
Nu sitter jag och mitt fina neongula gips och skiver hemtenta. Jag har slutat med morfinen nu och har andra smärtlindrande saker att ta till. Så jag är lite klarare i skallen! ;)

Hoppas ni har en fin vecka och boostar er med något härligt som lyser upp vardagen nu när solen inte vill visa sig så mycket! <3 
 
(Random bilder förresten från min juicning, det var så härliga färger. Tips: ta "köttet" som blir över från morot & rödbeta och blanda med riven halloumi. Addera lite chili och persilja och kör i ugn 15 min på 225 grader. Smarr smarr!)
 

TA MIG BORT FRÅN VERKLIGHETEN

 
 
Bilden är ifrån Januari -17, jag sitter och surplar i mig en kokosnöt på en öde strand på en ö lite söder om Bali i Indonesien. Känner ett starkt behov av att bara spola tillbaka tiden lite.
Verkligheten är så långt bort från denna bild just nu.. den ser ut som så att jag just nu ligger i min nedsuttna beiga soffa i vardagsrummet, här har jag skapat min lilla kokong där jag har allt jag kan tänkas behöva inom en arms avstånd. Jag är ganska begränsad nu efter operationen som var för 3 dagar sedan och min sambo hjälper mig med det mesta om jag ska vara ärlig. Som jag skrev för några dagar sedan så har den här sommaren/hösten bjudit på olyckor & tråkigheter efter vartannat. Jag känner att jag inte har någon kontroll över vad som sker och det känns verkligen som att universum testar en. Nu när jag är orkeslös och inte har så mycket att fylla dagarna med efter operationen så tog jag tag i att ringa doktor.se för att försöka se om jag kan få hjälp med de sår/utslag jag haft i ansiktet till & från sedan April. När jag ringde 1177 sist så sa dem att det var svinkoppor och rådet var att "riva bort" sårskorporna. Nu när jag pratade med doktor.se fick jag som svar att det med största sanorlikhet är Aktinisk Keratos, ytliga cellförändringar som är orsakade av solen, det är något som man måste behandla för annars kan det leda till Skivepitelcancer. Hudcancer. När han sa dessa orden så brast det för mig. Jag känner mig så tom. Grej på grej sker och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta längre. Såfort man hör ordet cancer så börjar varningslamporna och signalerna lysa inombords! Doktorn sa att det är en väldigt vanliga åkomma i Sverige idag och så länge jag får behandling snart så ska det inte vara någon fara, han skickade remiss till en hudklinik och avslutade med orden - googla inte!!  

MIN STOLTHET

Ja om man nu lite nördigt får säga så, jag är verkligen löjligt stolt över min avokadoplanta. Framodlad från en liten kärna som jag lindade in i fuktigt hushållspapper och förvarade i en plastpåse i ett varmt och mörkt utrymme. Tillslut började kärnan spricka upp och ur kom en liten grodd som jag sen satte i vatten. Jag har flera gånger innan testat att sätta kärnan direkt i vatten men det har inte alls funkat för mig.
 
Första bilden är ifrån 15 Juli och den sista är ifrån idag!
Jag har även lyckats få en mangokärna att gro och växa till sig, men den är inte lika snabb. Den är typ bara 7 cm och har 6 små blad. Drömmen är ju att någon gång ha ett drömmigt växthus som gärna ligger lite längre söderut så att dessa växter kan fortsätta att frodas. Vet inte hur länge till dem kommer leva i våran lägenhet i Gbg nu när mörkret är på ingång..?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

consciouslivin.blogg.se

Inspiration till ett mer medvetet sätt att leva ett rikt liv på lite tillgångar!

RSS 2.0